Overtakelse

15. oktober!

Da er dagen for overtakelse av Ørakerveien 6A endelig kommet og vi er superspente!

Er huset slik vi husker det? Er det like gigantisk som vi har sett det for oss i tankene mens vi møblerer drømmehjemmet? Og hva med tomten? Den store romslige, solrike tomten med de uendelige mulighetene..eller??

Vi skal møte eier og en megler i huset klokken 11 for en gjennomgang av boligen.  Vi kan nesten ikke vente på å få overta og har allerede fylt bilen til randen av møbler vi har kjøpt på Finn. Vi har ingen tid å miste. Her skal det flyttes inn og det umiddelbart etter at nøklene er overlevert 😉

Det ble ett hyggelig gjensyn med selger som var minst like spent på å overlate huset til nye eiere. Det ble en fin og effektiv gjennomgang av bolig og tomt. Det var noe helt annet å se huset tømt for møbler og det hadde helt klart vokst litt ut av proposjoner i drømme-scenariet vårt. Men «all in all» er vi veldig fornøyd!

I forbindelse med overtakelsen fikk vi opplyst fra selger at det kunne være noe ulyd i taket når temperaturen i huset svinger mye (typisk høst og vår) og vi ville gjerne ha dette med i protokollen før vi signerte. Just in case. Det kan være smart å notere seg at det er «siste sjansen» man har dersom noe skulle vise seg å være galt. Er man usikker på om det kan være feil eller mangler må det skrives inn i protokollen . Det gjelder så sant det er ting man oppdager før eller under overtakelse og man ikke har kommet til enighet eller hatt anledning til å undersøke situasjonen/saken nærmere. Vi har en ansvarsfull selger som opplyste om det, og som var enig i at det var fornuftig å få med. Det er ikke nødvendigvis alltid situasjonen er slik og noen velger jo også å holde tilbake penger inntil situasjon er avklart. Men vi mente det holdt å notere ned i overtakelses protokollen så lenge vi ikke med sikkerhet visste at det var en mangel/feil. 

Etter signering og etter at megler hadde forlatt huset var vi så heldig å få en gave fra selger! En deilig flaske Prosecco fra Siri og Knut. En veldig overraskende og hyggelig gest!! Den nøt vi samme kvelden 🙂

  

Christine starter innflytting umiddelbart og er ved godt mot!