Tesla

Du kan nå få ubegrenset, gratis lading på ny Tesla modell S eller X ved å bruke vår link lasse9342 eller ved å gi koden lasse9342 til din selger hos Tesla.

Jeg jobber med IT og ser ny teknologi hver dag, men det er bare en håndfull nye teknologier som jeg har sett, siden jeg begynte å interessere meg for teknologi, hvor jeg har tenkt at dette er en teknologi som kommer til å forandre verden. Eller i hvert fall forandre måten vi gjør ting på. Teknologi som er unik og som andre kommer til å etterligne og kopiere.

Det første er GSM (mobiltelefon som vi bruker i dag) i 1993. Jeg husker jeg leste om det i avisen og så på bilder av hvordan de nå skulle ha bærbare telefoner og at man skulle ringe “til et kort” i telefonen og at telefonnummer derfor ikke fulgte selve telefonen, men kortet som sto i den.

Så var det internet i 1994. Jeg hadde jobbet med BBS og drev egen BBS selv og vare allerede en som chattet, lastet ned og fant artikler på forskjellige BBS’er som vi ringte til med modem. I det øyeblikket jeg hørte om Internett, så skjønte jeg at dette skulle bli noe stort.

iPhone i 2008. Jeg vet at mange er “mot” iPhone og Apple, men ingen kan se bort ifra at det var de som endret måten vi bruker mobiltelefon på. Jeg husker a-ha opplevelsen jeg hadde da jeg holdt i mobilen første gangen og så hvor raskt, intuitivt og enkelt det var å bruke. Jeg kjøpte den rett fra USA etter lansering og kunne, i starte, engang ikke bruke den som telefon. Men allikevel var det noe helt annet enn alle andre telefoner på den tiden.

Siste i denne rekker er nå Tesla i 2013. Året jeg kjøpte min første Tesla. Jeg var veldig usikker og var faktisk fast bestemt på at jeg ikke kunne ha en elbil, men jeg innså etter første prøvekjøring at dette var en “game changer”. Det er dette jeg skriver om på denne siden. Vi ser helt klart på teknologi som kommer til å forandre verden.

Nyttige Tesla-linker:

Vi hadde en Tesla Model S i 2 år og var veldig fornøyde med bilen. Det er helt klart den beste bilen vi har hatt, før vi nå fikk Model X. Vi er 6 stykker så det ble litt problematisk med 2 biler (vi hadde også en Leaf), så vi bestilte en ny Model X.

Vi fikk, ved hjelp av denne siden, og mye jobb «vervet» 11 stykker til å kjøpe Tesla forrige gang Tesla hadde et henvisningsprogram (referral program). Henvisningsprogrammet fungerte da slik at alle som kjøpte en bil igjennom vår link fikk 10.000 i avslag på bilen og vi, hvis vi klarte å selge 10 biler, skulle få alt utstyret «gratis» på ny bil Model X hvis vi valgte å bestille det. Det klarte vi og vi er i dag lykkelige eiere av en Model X P90DL.

Dørene i bruk på «Megatron»:

 

10.000 høres ikke mye ut når det gjelder en bil til mange hundretusen, men Tesla kjøper man online og prisen er gitt. Du kan derfor ikke gå til en forhandler og få en bedre pris. Eneste måten å få rabatt er igjennom henvisningsprogrammet.

Denne gangen er det 8.000 kroner i rabatt (referral discount) om man velger å bestille via vår link lasse9342 eller ved å gi koden lasse9342 til din selger hos Tesla.

Spre det gjerne på Facebook hvis dere ikke er ute etter ny bil selv.

Tesla er, som tidligere sagt, helt klart den beste bilen vi har hatt og «rekkeviddeangst» har vi aldri hatt. Ikke ved kjøring til Sørlandet om sommeren, til fjellet på vinteren eller for å besøke familien i Danmark. Bilen er et teknisk vidunder. Ikke bare har den 17″ touch-skjerm, skjermer ved rattet og et futuristisk design med bla. dørhåndtak som kommer ut av seg selv. Den lærer seg når og hvor du kjører så bilen alltid er passe temperatur (varm om vinteren og kald om sommeren) når du setter deg inn for å kjøre. Tesla Model X og nyere versjoner av Tesla Model S har i tillegg AP (autopilot) som hjelper deg til å bli en bedre sjåfør. Den styrer både bil og hastighet og du trenger strengt talt ikke engang å holde i rattet. I tillegg er alle Tesla Model X sine dører elektriske. Når du kommer til bilen og nøkkelen er i nærheten, så vil døren automatisk åpne seg. Er det en bil nærme så merker den dette og åpner den bare på gløtt. Men det er ikke bare førerdøren som er elektriske. Alle dører på bilen er elektriske og lar seg åpne og lukke fra displayet i bilen eller fra nøkkelen. Selv lokket til ladeluken åpnes og lukkes ved behov. Når det gjelder Tesla Model X er det selvfølgelig Falcon-dørene som er «blikkfanget». De ser ikke bare fantastiske ut, men de gjør også at bilen blir mer romslig og at det er enklere å gå inn- og ut av bilen.

Noen tror at dette vil gjøre bilen vanskelig å gå inn og ut av når det er trangt, men det er faktisk falconwing-dørene som er best når det er trangt. Barna kommer mye lettere inn og ut av bilen enn det vi voksne foran gjør. I tillegg er det sensorer i dørene som gjør at de åpner seg i forhold til hva de ser av hindringer i nærheten. De vil derfor ikke åpne seg om det er noe «i veien». Jeg har nå hatt bilen siden august 2016 og falconwing-dørene har aldri vært borti noe.

Slik fungerer det med tung snø på tak og dører:

Når det gjelder GPS i Tesla så vil begge modellene informerer deg om det på vei til jobb eller hjem fra jobb er kø på veien. Man får da informasjon om dette og gir deg alternative kjøreruter. Samme skjer om du plotter inn en lokasjonen på GPS og det er kø.

Nøkkel trenger man ikke. Man kan ha den med om man vil og da vil bilen låse seg opp automatisk i det man nærmer seg bilen. Bilen er da på og klar til å kjøre. Bare å trykke på pedalen. Har man ikke med seg nøkkel kan man låse opp, ta opp takluke eller starte bilen fra telefonen. Dette er kjekt hvis man ikke har med nøkkel med enda viktigere er der at man da kan låne bort bilen eller få noen til å flytte den/kjøre den hjem uten å engang gi dem nøklene.

Mange vegrer seg for å kjøpe el-bil pga. rekkevidde og lading, men dette er en misforståelse jeg kan oppklare med en gang.

Med Tesla så har man ikke «rekkeviddeangst». Det er en fullverdig bil på alle måter. Når det gjelder lading så har jeg i de årene jeg har hatt bilene kun ladet på vanlig stikkontakt. Bruker jeg bilen 3-4 mil om dagen så lader jeg i 4-5 timer natten etter. Glemmer jeg å lade så er det ikke noe problem. Jeg har kjørt i over en uke til og fra jobb, treninger, butikker osv. uten å lade og uten problemer.

P90DL on Supercharger
P90DL på Supercharger

Skal du på langtur så har Tesla egne SuperCharger-stasjoner (SC) hvor du kan lade gratis. Det er i dag nesten 30 SuperCharger’s i Norge og det er nesten 700 på verdensbasis. Disse er plassert slik at alle store utfartsårer skal være dekket og at man skal kunne kjøre lange strekninger uten at det skal koste deg noe.

På en SuperCharger så lader man mye hurtigere enn en vanlig hurtiglader. Det er egne stasjoner kun reservert for Tesla og som man kan se av bilde så lader vi f.eks. her på 96 tusen watt. Da går det fort!

Og mens man snakker om lading. Jeg har kjørt min bil ca. 30.000 km og har brukt ca. 5.000 kW/t. Det vil si at jeg har brukt under 5000 i «drivstoff» på å kjøre 30.000 km! Med min forrige bil, BMW X3, så holdt det kanskje i 2 måneder.

En annen ting man bruker mye penger på når det gjelder bil er service og verksted. Fordelen med en elbil er at den ikke har like mange bevegelige deler så den trenger ikke like ofte eller like mye vedlikehold. Og når du først trenger noe så er Tesla rå på service. Jeg fikk levert lånebil på jobben og de kom også tilbake til jobben og leverte bilen min da den var ferdig noen dager senere.

Siste tingen jeg skal snakke om er alle fordelene man har av å ha el-bil i Norge. Dette er kanskje en av hovedgrunnene til å kjøpe elbil. Du kan parkere gratis på gateparkering, har under 500-lappen i årsavgift, betaler ikke bompenger, kan kjøre i buss- og taxifeltet og i tillegg er bilen billigere enn lignende biler med forbrenningsmotor da den er fritatt for alle avgifter.

Bilen har i dag et bredt utvalg med batteripakker på 60, 70, 75, 85, 90 og 100 og de finnes i både bakhjul og firehjulsdrift og med Perfomance og Ludicrous pakke hvis du vil ha litt ekstra hastighet. Den raskeste bilen til Tesla er pr. i dag Tesla Model S P100 med Ludicrous pakken. Denne går fra 0-100 på under 3 sekunder.

Sjekk også ut linkene på toppen av artikkelen ang. informasjon om Tesla. Det meste handler om Model S og Model X, men det er også artikler der om Model 3, som vi håper kommer i 2017.

Det er også linker der til Forum og Facebook sider som omhandler Tesla. Detter en en siste fordel med Tesla som er helt annet enn noe annet bilmerke. Tesla-eiere har et ekstremt samhold og kjøper du en Tesla blir du med i en «familie» som hjelper hverandre og gir hverandre tips.

Bilen vi har i dag:

Godt med plass i bilen
Godt med plass i bilen
Til hytta på Beito med tilhenger
Til hytta på Beito med tilhenger

 

«Elbil» vi brukte på sommerferie kan ikke måle seg, selv om barna syntes det var gøy:

Not a Tesla
Help we need a new Tesla!

Er du ute etter å kjøpe ny Tesla. Bruk følgende link lasse9342 for å få ubegrenset, gratis lading. Du kan også oppgi koden «lasse9342» til selger hos Tesla.