Budsjettkontroll my as! 💰💰🤑🤑🤑

Ok la det være sagt! Hvis du er sånn gjennomsnittlig god på beregning av oppussingskostnader etter noen runder på tidligere leiligheter, og tenker at dette har du kontroll på. Det er jo bare å gange opp snittprisen pr kvm fordi det er enebolig og slenge på noen tusen lapper. No problemas!!

Think again Mr og Mrs! Du er mest sannsynlig way over your head, godt plassert laaaangt ut på jordet!

Hvis du da mot formodning ikke er sånn overmenneskelig med full innsikt i alt du måtte trenge av utstyr, oversikt over mulige potensielle hindre og selvsagt kjennskap til bygg og anleggsbransjen. For ikke å glemme kostnadsberegning for kjøkken, alt av hvitevarer, benkeplate, bad, flis, div interiør og innredning, gulv, rør og el bransjen 😜 Og ikke minst PBE med tanke på retningslinjer og fallgruver. Og nå har jeg utelatt halvparten bare for å korte det hele ned, så det er sånn noenlunde interessant å lese om.

OMG alt vi ikke har tenkt på 😱

Rive? Selvsagt kan du rive! Riv i vei 🙂

Ikke noe er så bra som det, når ting likevel skal ut.

Rivingen gikk jo (som de som har lest de andre innleggene har fått med seg) i overkant hyppig!

Men hvor gjør vi av det vi river? Legges på utsiden, til vi innimellom alle andre ting som skal sjekkes ut og ordnes opp i, får tid til å saumfare nettet for container deals!

Vi tenker ikke på vær og vind og legger ett flott heltre kjøkken ut på Finn – gratis ved henting! Clever!

Container får vi levert fra Tomwil tre dager senere og det kan rapporteres om x antall runder med container. 2990 for mixed container. Bra! Vi glemte bare å tenke på frakt tur/retur, bompenger og vekt. Alle containerne våre er så langt over 1 tonn, og det betyr tydeligvis at mye mer cash skal overføres til Tomwil.

Jeg kan også rapportere om at ikke bare var containerene glemt i beregningen av oppussingskostnadene, det ble sykt mye dyrere enn det som stod oppført i tilbudet. Mixed container er ikke så mixed som vi så for oss. Det er en rekke forbehold som vi ikke fikk med oss, som eks at gips ikke går i mixed container. Whaaaat? Why?! Ikke impregnert plank, isolering etc etc. Ehh ok!! Sooo what the fuc…. Is mixed container!!

Anyway kjøkkenet får noen glede av. Masse henvendelser mens vi er bortreist. Vi ber de hente på utsiden av huset. Men det vi ikke tenkte på før vi føk avgårde var å dekke det til! Og det ble regn. Selvsagt ble det regn! Så da var det bare å forklare de 150 som hadde henvendt seg at det ikke var fult så fresht lenger. Hva gjør vi da? Mixed container selvsagt og nok en overskridelse av vekt og mer cash rett ut i intet 😲

Når det er sagt har vi fått super service og rask levering og retur. Vi er jo tross alt blitt en bra kunde på rimelig kort tid.

image

Følg med for spennende lesning om kloakk innsig, graving i hage og nytt stort sort hull i kjellergulv 😫😱