Besøk på Thaugland -Vækerø

Dagen etter overtakelse, og litt spontant riving av vegger og tak, går turen til nyåpnede Thaugland på Vækerø. Viktig å sponse bedrifter i nabolaget og vi har hørt de er gode på nettopp gulv og bygningsmaterialer. Selv så kjedelig det høres ut, og egentlig også er, å skulle kjøpe gipsplater og vurdere alt fra gulv til innerdører, ble det en super positiv opplevelse! 

Med medbrakt og helt nødvendig takeaway kaffe fra Grønn (holdt på med flytting og riving til 03 om natten og var oppe og på’n  igjen 7.30) gikk vi inn helt uten noen form for forhåpninger om en veldig interessant opplevelse. Men det ble det! Det første som møtte oss i 2 etg var en fantastisk utsikt over Bestum Kilen som badet i høstsol og en veldig hjelpsom selger med god peiling på listverk og plank. Det er mye å tenke på der også ikke minst formålet. Skal det bygges som bærende konstruksjon el skal det eksempelvis kun brukes til å bygge vegger til bod. Da er det tykkelse, tresort og kvaliteter som spiller inn. Vi endte med å ta med oss noen prøver på ulike lister som skal testes ut i huset, og kommer tilbake ang kjøp av plank etter at vi får samkjørt litt med håndtverkene ang behov og bruksområder. 

Turen gikk videre til gulv-avdelingen der enstavs parkett kontra fiskebensparkett skulle vurderes. Igjen, mange valg som skal tas. Tresort, tykkelse, farge, struktur, pris og ikke minst leveringstid! Alfa Omga for oss så vi ikke stopper helt opp i prosessen. Gulv må jo legges før diverse innredning, lister etc. Vi tar med oss gode råd hjem og skal komme tilbake til de når vi får bestemt oss for gulvtype. Gulv har svært mye å si for utrykket til huset og påvirker i stor grad sluttresultatet så vi må rådføre oss litt med arkitekt Trine Auberg for råd og støtte rundt våre tanker. 

Fulle av ideer og inspirasjon holdt vi på å glemme veggene våre! Gipsplater må vi ha. Vi har plank i dag og ønsker ett mer moderne uttrykk med slette glatte, matte flater og stramme flate linjer. 

Vi får super hjelp av Svein som ordner både gips, riktig gipsskruer, verktøykasse og lån av tilhenger! Vi fikk i tillegg hjelp av en meget hyggelig medarbeider på utsiden til å hente all gipsen (40 plater x 2,75 – Det veier en del!!) og laste opp i hengern. 

Helt strålende å få alt på ett sted og så hjelpsomme som alle var. 

  
Tipp topp! Kommer garantert tilbake til Thaugland ! Så deilig når folk er så serviceminded og hjelpsomme noe vi er super avhengig av i vår situasjon som er relativt grønne på dette området 😁

  
Her sjekkes varelageret direkte før bestillingen hentes med truck ☺️